Covrigaria

În orașul tău există doar 2-3 covrigării, dar au la vânzare niște covrigi mici, amărâți și fără gust. Tu, băiat deștep, te gândești să îți deschizi o covrigărie, vrei să fie diferită, să ofere ceva nou. “Împrumuți” o rețetă de la prima, iei forma covrigului de la a doua și modul de vânzare de la a treia, le modifici mai mult sau mai puțin și dai drumul afacerii. Timpul trece și covrigii tăi sunt din ce în ce mai vânduți, începi să introduci și alte produse și să adaugi noi ingrediente covrigilor tăi. Devii cunoscut, afacerea ta este sinonimul covrigului, cei existenți deja pe piață încearcă să țină pasul cu tine, iar alții iau startul mai tarziu. Dar orice ar încerca să facă, concurența ta nu are nici o șansă să câștige clienți în fața ta. Au trecut mai bine de 20 de ani de când ți-ai deschis covrigăria. Peste drum de tine există mai bine de alte 5 covrigării, firmele lor sunt mari, luminoase, produsele lor sunt mai bune și mai proaspete, prețurile lor sunt mai mici, dar touși, tu ești în continuare lideru de piață. Clienții nu sunt aduși cu forța în magazinul tău, chiar au o trecere de pietoni care duce in ușa concurenței. La un moment dat primăria decide că ție îți merge mult prea bine și decide să facă ceva în această privință. De fiecare dată când un client intră în magazinul tău și cere covrigi, ești obligat să-l iei de mână și să-i faci cunoștință și cu covrigăriile de peste drum și să-i rogi să aleagă acum. Ți se pare normal? Nici mie.

Acum, înlocuiește covrigăria ta cu Microsoft, celălalte covrigării cu Mozilla, Google, Opera, covrigii tăi cu Internet Explorer, iar ai celorlalți cu Firefox, Chrome, Opera și primăria înlocuiește-o cu Comisia Europeană.

 Știrea, pentru cei care nu știu despre ce este vorba.

Țin să menționez că urăsc Internet Explorer din tot sufletul, mai ales de când mă lovesc de el zilnic, dar ceea ce face Comisia Europeană mi se pare abuz. Apple când va fi forțat să ofere ballot screen în Safari? Probabil niciodată, Apple sunt tată sfânt și pur.

Over and out.

9 thoughts on “Covrigaria

 1. gavu

  Intr-un fel mi se pare corect ca forteaza covrigaria cu produsele necoapte si vechi/mucegaite sa ii deschida usa catre celelalte covrigarii pentru a afla cum se mananca cu adevarat un covrig :D

  acum inlocuieste covrigaria cu Micro$oft (partial Apple) si covrigii necopti si vechi/mucegaite cu IE, Safari si adevaratii covrigi cu FF, Chrome …Opera…

  sau am inteles eu gresit?

  Reply
  1. dugy Post author

   De ce ti se pare normal? Te baga cineva cu forta in covrigaria mea? Am construit un paravan in fata covrigariilor concurente? NU. Daca tu ca si client esti prost, nu este vina mea :)

   Reply
   1. gavu

    Vrei sa zici ca ai constiinta curata ca “furi” bani de la client si il fortezi sa revina la produse extrem de scumpe si de proaste cu sub-produse bagate pe gat?

    Reply
    1. dugy Post author

     Aloo! Cine ti le baga pe gat? Ai intrat in covrigaria mea, mananci covrigii mei. Nu iti plac? Foarte bine, fugi peste drum si ia covrigi proaspeti :) E simplu ca buna ziua.

     Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>