Sfârşitul lumii

Sfarsitul lumii este noua modă. De la EMOplozii care plâng că o să moară înainte să apuce să-și taie venele și până la babele care își fac griji că nu o să aibă cine să le îngroape și să le facă parastasu, toată lumea discută despre momentul în care apocalipsa ne va lovi. Când vine sfarsitul lumii? Păi cam de două ori pe an sau chiar mai des depinde de câți atotștiutori se trezesc. Dacă ar fi să ne luăm după biserică sfârșitul lumii va veni odată cu revenirea lui Iisus pe pământ, când cel din urmă, va trece la exterminarea păcătoşilor şi cum orice om are păcat… pa pa omenire. Dacă e să ne luăm după oamenii de ştiinţă sfârşitul lumii va veni… e, aici sunt o grămadă de teorii. Asteroizi care vor lovi pământul şi vor extermina viaţa, lupte cu civilizaţii extraterestre, eruperea unui vulcan stins de mult timp, încălzirea globală sau mai nou găurile negre. Sau ar mai fi un scenariu, datorită crizei de petrol sau răpirii Elenei Băsescu de către talibani, omenirea intră în al Treilea Război Mondial, se aruncă în joc arme biologice şi ceva bombiţe nucleare şi toate fiinţele au soarta dinozaurilor. Toate scenarile de mai sus sunt posibile, întrebarea care roade pe toată lumea este “când va veni sfarsitul lumii“? An de an se trezeşte câte un deştept care citeşte în zaţul de cafea să isterizeze naivii spunându-le că va veni sfarsitul lumii. Cum îşi dă el seama, nu ştiu. Nici odată nu am avut încredere în aburelile lor şi dacă nu cred un contemporan de ce aş cred un bărbos care a trăit cu sute de ani înaintea mea? Ăsta e subiect de dezbătut în faţa unei beri pe o terasă, nu singur în faţa monitorului cu o cafea. Părerea mea? :-? Eu cred că sfarsitul lumii vine în parte pentru fiecare odată cu moartea. Şi în nici un caz nu vom muri de mâna lui Dumnezeu, de praful asteroizilor, lăbuţele extratereştilor sau vidul din gaura neagră. Sunt ferm convins că ne-o vom face cu mana noastră ori printr-un război ori continuând să distrugem natura.

Cu acest articol particip la concursul organizat de DoipeDoi.

12 thoughts on “Sfârşitul lumii

 1. unu in plus

  cea mai plauzibila parte mi se pare cea cu asterozii .. pt ca aia nu ii mai distruge nici dracu’ :) .. dar .. nu se stie cand ce si cum … apropo .. citeste biblia si ai sa vezi ce zice dansa :p

  Reply
 2. dugy

  @unu in plus: neeeeeee, nu avem noi norocul asta, tot singuri ne-o facem. Am citi biblia si mi se pare o poveste foarte frumoasa.

  Reply
 3. Mia

  am citit k sfarsitu lumii vine in 2060..cica prevestit de Newton…mai sa fie…ba mayasii prevestesc k polii se inverseaza si se aliaza planetele.acu` Newton,prevestea si Nostradamus k in mil III…lasa-ti-o balta:))….poate v-a incepe un al 3-lea razboi mondial…e prea multa populatie….am mai citit pe un site k se vor muta oamenii pe Marte..asta da poanta…si nu oricare om..ci cei cu IQ-ul ridicat:))..poi k sa se dezvolte omenire inteligenta…lumeee nu mai asteptati sfarsitu` lumii…k degeaba asteptati!mai e pana atunci.iar al 3-lea razboi mondial v-a fi razboiul sfant.deci….atunci v-a fi a 2-a Venire a Domnului Iisus Hristos?sa mai asteptam,ca poate murim noi pana se sfarseste lumea de-a binelea…asteptare indelungata:)

  Reply
 4. Mia

  poi am `cercetat` mai mult si sa spun drept cred ca nu e niciun sfarsit al lumii.cred ca nici copii nepotilor mei nu`l vor apuca:))
  multe teorii sunt legate de acest sfarsit al lumii,sincera sunt ca acum nu mai cred nimic.ii apuca asa pe cate unu` sa scrie pe net cate o aiureala sau ce viseaza ei noaptea trebuie sa stie si lumea intreaga sa o ia de buna

  Reply
 5. Mia

  poate am fost `prea` filozoafa,dar stiu k mi-am exprimat punctul meu de vedere,dar intr-un sens pozitiv,nu ca sa impuiez capetele sarmanilor oameni,care prima stire legata de acest `nemaipomenit si controversat` sfarsit la lumii o crede.ok.sper k nu am fost prea `dura` q acest subiect.si ai dreptate.fiecare isi face singur cu mana lui sfarsitul.pa pa.sanatate 4 all.pupici

  Reply
 6. dugy

  @mia: nu amu sper că nu te-ai supărat? Eu am înţeles ce ai vrut tu să zici, dar e un subiect pe care se poate discuta mult prea mult ;)

  Reply
 7. Mia

  nu m-am suparat,Doamne fereste,pt ce?dar unii chiar nu inteleg aiurerile astea q sfarsitu` lumii.:)) in fine,le recomand celeorlalti sa nu se panicheze la prima stire sau fraza precum `Sfarsitul lumii vine astazi` k nu are rost.mai bine cerceteaza sau nu-i crede din prima.pupici:)ai un blog sooper.pa;)

  Reply
 8. dugy

  @mia: mersi. Sunt deacord cu cele spuse de tine. Te astept sa iti dai cu parerea si la restul articolelor ;)

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>